علت افتادگی سینه و 3 روش جراحی زیبایی

افتادگی سینه
آنچه در این مقاله میخوانید:

افتادگی سینه

پوست سینه برخی از خانم‌ها به دلیل شرایط مختلفی، قوام و توان کافی برای نگهداری و تحمل وزن سینه را ندارد زیرا به مرور زمان با افزایش سن، الاستین بافت سینه از بین می‌رود و موجب افتادگی سینه‌ها می‌شود. به افتادگی سینه و نوک آن پتوز نیز گفته می‌شود. مسلما داشتن سینه‌هایی افتاده و آویزان برای هیچ خانمی خوشایند نیست. این مسئله بیشتر در بین بانوان میانسال رواج دارد که می‌تواند موجب کاهش اعتماد به نفس وی شود.

علت شل شدگی و افتادگی سینه‌

یکی از مهم‌ترین دلایل اصلی افتادگی سینه‌ها، افزایش سن و بارداری است. در دوران بارداری هورمون‌هایی در بدن ترشح می‌شود که موجب شل شدن رحم و باز شدن لگن می‌شود، در واقع هورمون‌ها همان تاثیر را نیز روی سینه ها می‌گذارند و آن‌ها را شل‌تر می‌کند، در نتیجه بانوان در این دوره دچار افتادگی سینه می‌شوند. برخی بانوان فک می‌کنند که افتادگی سینه بعد از دوران شیردهی اتفاق می‌افتد بنابراین بعد از زایمان فرزند خود را از شیر مادر محروم می‌کنند. در صورتی که این مسئله ربطی به دوران شیردهی ندارد و خود بارداری پدیده‌ای است که موجب شل شدن بافت‌های پستان می‌شود.

یکی دیگر از عواملی که در افتادگی سینه‌ها نقش بسزایی ایفا می‌کند، عامل ژنتیک است. برخی از خانم‌ها به صورت مادرزادی دارای سینه‌های کوچکی می‌باشند. در این افراد بافت سینه بسیار کم و میزان پوست سینه‌ها زیاد می‌باشد.  همچنین کاهش و افزایش BMI نیز می‌تواند در افتادگی سینه‌ها موثر باشد. کاهش شدید وزن تغییراتی در شکل و اندازه و ظاهر سینه به وجود می‌آورد. چاقی زیاد نیز موجب کشیده شدن پوست سینه‌ها می‌شود که موجب تغییر شکل ظاهر سینه ها می‌شود. از دیگر عواملی که در افتادگی و آویزان شدن سینه‌ها نقش دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیگار  کشیدن باعث کاهش کشسانی پوست و قوام آن می‌شود و یک علت افتادگی سینه است.
  • سینه‌های بزرگ و سنگین شانس بیشتری برای افتادگی دارند.
  • یائسگی باعث تغییرات هورمونی می‌شود که روی کشسانی پوست تأثیر می‌گذارد.
  • ورزش شدید باعث پاره شدن بافت پیوندی می‌شود و علت افتادگی سینه است.
  • بیماری‌های خاص مثل سرطان سینه و سل نیز باعث کاهش پشتیبانی بدن از بافت سینه‌ها می‌شود.
  • قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش باعث شکسته شدن کلاژن‌ها و در نتیجه افتادگی سینه می‌شود.

درجات افتادگی سینه

پتوز خفیف

پتوز خفیف زمانی اتفاق می افتد که نوک سینه علی رغم داشتن افتادگی از چین تحتانی سینه بالاتر می باشد. به عبارت دیگر درصورتی که نوک سینه 2 الی 3 سانتی متر پایین‌تر از چین تحتانی سینه باشد، سینه دچار افتادگی خفیف شده. این افتادگی معمولا در بانوانی که سینه کوچک دارند اتفاق می‌افتد که با گذاشتن پروتز سینه افتادگی رفع می‌شود. چرا که پروتز سینه علاوه براینکه بافت سینه را بزرگ می‌کند، تا حدودی سینه را به سمت بالا می‌کشد.

پتوز متوسط

پتوز متوسط به حالتی گفته می‌شود که نوک سینه در موازات چین تحتانی سینه قرار می‌گیرد. به این دسته از پتوز، گرید ۲ اطلاق می‌شود. به عبارت دیگر درصورتی که نوک سینه 3 الی 7 سانتی متر پایین‌تر از چین تحتانی سینه باشد، سینه دچار افتادگی متوسط شده. که فقط با 2 برش در اطراف قسمت نوک سینه اصلاح می‌شود.

پتوز شدید

در پتوز شدید یا گرید ۳ نوک سینه از چین تحتانی سینه یا IMF پایین‌تر می باشد. بهترین روش درمان این افتادگی جراحی لیفت سینه است. برای انتخاب بهترین روش‌های درمان افتادگی سینه‌ها باید هوشیارانه عمل کنید و قبل از اقدام به هر گونه درمان با بهترین جراح لیفت سینه مشورت کنید تا بهترین روش‌های درمانی با در نظر گرفتن شرایط، وضعیت بدنی و نیاز شما انتخاب شود.

افتادگی سینه

نحوه تشخیص سینه افتاده

افتادگی سینه در بین همه خانم‌ها مشترک است اما برای برخی باعث بروز نارضایتی می‌شود. در واقع افتادگی سینه یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که با استفاده از جراحی لیفت سینه درمان می‌شود. در زیر سینه هر خانمی چینی وجود دارد که به آن چین تحتانی سینه گفته می‌شود. در واقع اگر نوک سینه و قسمت قهوه ای رنگ پستان( آرئول) از این چین پایین‌تر باشد، افتادگی سینه اتفاق افتاده است. همانطور که در بالا گفته شد، افتادگی سینه درجات مختلفی دارد. برای تشخیص میزان افتادگی سینه باید به فوق تخصص جراح سینه مراجعه کنید تا بعد از معاینه و بررسی سینه شما مقدار افتادگی سینه را بسنجد.

البته تست هایی هم در خانه وجود دارد که می توان با قرار دادن یک مداد در زیر چین سینه این مورد را بررسی کرد. سینه خود را بلند کنید و یک مداد در چین سینه قرار دهید و سینه خود را رها کنید. به نوک سینه خود در امتداد با مداد توجه کنید. در صورتی که مداد در زیر نوک سینه باشد، سینه ها دچار افتادگی و شلی هستند و شما احتمالاً نیاز به لیفت سینه دارید. توصیه می‌شود که بیمار قبل از جراحی درباره تمام انتظارات، تغییرات دلخواه و هدف خود از انجام این روش جراحی با پزشک صحبت کنید تا بهترین نتایج حاصل گردد.

درمان افتادگی سینه

درمان افتادگی سینه باید با بیشترین میزان دقت و مهارت انجام شود. چرا که کم‌ترین میزان خطا ممکن است باعث ناهماهنگی بین سینه‌ها یا قرار گرفتن در جایگاه نادرست شود. به همین دلیل برای دستیابی به نتیجه دلخواه خود به جراح سینه ماهر نیاز دارید.

لیفت سینه

هدف از لیفت سینه بالا کشیدن پستان‌‌ها است که برای رفع مشکل افتادگی سینه، جراح از روش جراحی لیفت سینه به منظور بالابردن سینه‌ها استفاده می‌کند. در این روش جراح با حذف و از بین بردن پوست اضافی و همچنین با سفت کردن بافت و عضلات پستان افتادگی سینه را برطرف می‌کند و سینه را خوش‌فرم‌تر می‌کند.

پروتز سینه

یکی از شایع‌ترین عمل‌های جراحی زیبایی برای درمان کوچکی و حجم کم سینه، جراحی پروتز سینه در بانوان است. اگر فرد دارای حجم کم سینه باشد، کاندیدای مناسبی برای پروتز سینه است. درصورتی که افتادگی سینه در گرید 1 باشد، جراح برای کاهش افتادگی سینه، از پروتز سینه برای افزایش حجم و رفع افتادگی پیشنهاد می‌دهد. بسته به میزان افتادگی پستان، افزایش پستان در هر فرد متفاوت است. این جراحی با قرار دادن پروتزی در سینه فرد منجر به بزرگ‌تر و خوش فرم‌تر شدن سینه‌ها می‌شود.

جراحی ترکیبی لیفت و پروتز سینه

این جراحی یکی از عمل‌های پرطرفدار در جراحی سینه محسوب می‌شود. هدف از این جراحی جوانسازی سینه‌ها با افزایش سایز، پرکردن سینه‌ها و سفت کردن آ‌ن‌ها است. این روش برای رفع افتادگی‌های شدید سینه استفاده می‌شود. ترکیب این دو عمل جراحی به صورت همزمان نتیجه‌ای فوق العاده بر جای می گذارد.

روش‌های پیشگیری از افتادگی سینه

هیچگونه نمی‌توان گفت که با انجام روش‌های زیر می‌توانید به صورت کامل اندازه و حالت اولیه سینه‌ها را برگرداند اما می‌توان مانع از پیشرفت افتادگی سینه‌ها شد. روش‌های خانگی برای پیشگیری از افتادگی سینه وجود دارد که در ادامه مطالب به آنها می‌پردازیم.

مهم‌ترین فاکتور در حفظ حالت سینه‌ها قبل یا بعد از لیفت، رعایت رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن، است. داشتن برنامه ورزشی منظم از افتادگی سینه جلوگیری می‌کند. بانوانی که قصد کاهش وزن دارند، به شدت توصیه می‌شود که در طول دوران کاهش وزن، حتما ورزش کنید. ورزش‌هایی که برروی عضله سینه تمرکز دارد. منبسط و منقض شدن عضله‌های سینه کمک می‌کند تا سینه‌ها در طول کاهش وزن، کمتر دچار افتادگی شود. این ورزش‌ها تنها برای کسانی که قصد کاهش وزن دارند، نیست. بلکه خانم‌های باردار و حتی پا به سن گذاشته باید مراقبت‌ها را انجام دهند تا افتادگی سینه‌ها چشمگیر نباشد.

علاوه بر تغذیه مناسب، سبک زندگی مناسب امری ضروری است. از مصرف غذاهای چرب دوری کنید و غذاهای سالم را به رژیم غذایی خود بیفزایید. رژیم غذایی متعادل که سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین، کربوهیدرات‌ها، چربی‌های سالم و فیبر است، را دنبال کنید.

ماساژ مرتب سینه‌ها با یخ، روغن زیتون، روغن خردل یا ژل آلوئه ورا نیز می‌تواند در جلوگیری از افتادگی آن‌ها موثر باشد.

  • هر روز به مقدار کافی آب بنوشید تا به هیدراته شدن پوست خود کمک کنید و همچنین استحکام پوست خود را حفظ کنید.
  • سیگار کشیدن و قلیان کشیدن همانطور که برای سلامت عمومی بدن مضر هستند، برای حالت سینه‌ها نیز ضرر دارند.
  • ‌برای کاهش فشار وارده بر سینه از سوتین مناسب و اندازه استفاده کنید تا مانع از افتادگی سینه‌ها شود. در صورتی که وزنتان کم یا زیاد می‌شود، باید از سوتین مناسب استفاده کنید.
  • در هنگام ایستادن و نشستن وضعیت صاف و مناسب را تمرین کنید. وقتی حالت خمیده به خود می گیرید به شما جاذبه بیشتری وارد می شود که باعث افتادگی پستان‌ها می‌شود.

ورزش‌های پیشنهاد شده توسط فوق تخصص جراح سینه را انجام دهید و از افتادگی سینه جلوگیری کنید. تمرینات ورزشی را می‌توانید بسته به نوع و شرایطی که در آن حالت راحت هستید، به صورت ایستاده، نشسته و یا بصورت درازکش انجام دهید. به عنوان مثال اگر از درد کمر رنج میبرید می‌توانید تمرینات ورزشی را بصورت نشسته یا دراز کش انجام دهید تا به کمرتان فشتر وارد نشود.

شنا در آب

چند ورزش برای افتادگی سینه که می‌توانند مؤثر باشند:

  • شنا روی زمین
  • شنا کردن در آب
  • پرس سینه (بنچ پرس)
  • دمبل برای جلو بازو
  • پاها را کمی باز کنید و وزنه را بلند کنید و تا شانه بیاورید.
  • سه ست با 10 بار تکرار انجام دهید.
  • کمر خود را صاف نگه دارید و عضلات شکم خود را به همگام تمرین سفت کنید.
  • در همان پوزیشن، کشش به سمت جلوی بازوها را انجام دهید. دست ها باید در مقابل قفسه سینه قرار داده و بازوها را کش دهید.
  • سه ست از این حرکات را 10 بار تکرار کنید.
  • این ورزش سوم ترکیبی از دو ورزش اول می باشد.
  • بازوها را به سمت قفسه سینه باز و بسته کنید. سپس آن‌ها را پایین آورده و استراحت کنید.
  • این حرکات را در دو ست 10 باره تکرار کنید.
  • برای انجام این تمرین، باید بازوها را به سمت جلو و در سطح قفسه سینه بالا ببرید. و آرنج خود را خم کنید. بازوی شما باید در موقعیت عمودی باشد.
  • سپس ، بازوها را باز کرده و پایین بیاورید.
  • 2 ست را با 10 بار تکرار انجام دهید.

دوش آب سرد

بعد از انجام تمرینات ورزشی به جهت افزایش تأثیر تمرین‌ها، دوش بگیرید. به هنگام دوش گرفتن سینه را برای چند ثانیه زیر آب سرد قرار دهید. این کار موجب بهبود گردش خون در این قسمت از بدن می‌شود. با دوش آب سرد، خون در رگ‌های عضلات سینه منقبض و منبسط می‌شود. در نهایت موجب افزایش قابلیت ارتجاعی و استحکام پوستی می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به اشتراک بگذارید